استفاده از خدمات پرستاری در منزل چند سالی است که در کشور ما رواج پیدا کرده است با گسترش این خدمات ارائه خدمات غیر تخصصی و مجاز هم زیاد و این مطلب موجب نگرانی خانواده ها و البته نظام سلامت شده است .
افراد غیر متخصص علاوه بر افزایش هزینه برای خانواده ها، موجب آسیب و زیانهایی می شوند که گاهی قابل جبران نیست . این موضوع علاوه بر ایجاد دغدغه برای بیماران و خانواده هاشان موجبات سلب اعتماد آنها نسبت به این گونه خدمات را فراهم می کند. در حالی که مراکز مجاز با انتخاب افراد متخصص و با نظارتهای دوره ای وزارت بهداشت خدمات تخصصی را در جهت کاهش هزینه ها و نگرانی بیماران و خانواده ها ارائه می کنند.
از این رو شناسایی مراکز مجاز می تواند به خانواده ها کمک شایانی کند. اگر مردم از مراکز مجاز خدمت دریافت کنند، میتواند مطمئن باشند که نیروهای پرستاری آنها دارای صلاحیت های لازم هستند.
راه های شناسایی مراکز مجاز :
1/ مراکز مجاز، مجوز فعالیت از سوی وزارت بهداشت دارند که بیمار و خانواده او با مراجعه به این مراکز
می توانند آن را رویت کنند
2/ اسامی مراکز مجاز در سایت های دانشگاه های علوم پزشکی موجود هستند و افراد مردم میتوانند از طریق مراجعه به آنها علاوه بر نام مراکز، آدرس و شماره تماس آنها هم قابل دسترسی است.
کارشناسان پرستاری، بهیاران و کمک پرستاران ردههایی هستند که میتوانند در این مراکز فعالیت کنند.
قرار است تا پایان برنامهبر بر اساس برنامه ششم توسعه به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت کشور، یک مرکز مشاوره و پرستاری در منزل باید راهاندازی شود.