علت اصلی میگرن هنوز به طور قطعی مشخص نیست، اما این بیماری بهعنوان یک اختلال عروقی شناخته میشود که به دلیل انبساط عروق داخل مغز و انقباض عروق بیرونی و عدم تعادل بین آنها ایجاد میشود.
به گزارش شفاپرستاران؛ سردردهای میگرنی علیرغم تشدید توسط استرس و اضطراب، جزو سردردهای خطرناک محسوب نمیشوند و شیوع آنها نسبت به گذشته تغییر خاصی نداشته است.
افزایش استرس در جوامع امروزی باعث شده عوامل تشدیدکننده این بیماری گسترش یابند. سردردهای ضرباندار مشخصه اصلی این بیماری هستند که اغلب با تهوع و استفراغ همراهاند.
تغییرات هورمونی در دوران عادت ماهیانه باعث افزایش سردردهای میگرنی در این دوره میشود، این دردها ممکن است قبل یا در حین عادت ماهیانه رخ دهند و شدت بیشتری پیدا کنند.
گرسنگی، نور مستقیم خورشید، گرمای شدید، سرمای زیاد و مصرف بیش از حد کافئین، ادویهجات و مواد ترش یا داغ میتوانند میگرن را تشدید کنند.
درمان سردردهای میگرنی معمولا بین ۴ تا ۷۲ ساعت طول میکشد و ۹۹ درصد موارد به درمان پاسخ میدهند.
بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند، نباید گرسنه بمانند و باید از قرار گرفتن در شرایط محیطی نامناسب مانند آفتاب مستقیم یا دمای شدید پرهیز کنند.
خواب منظم، فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف دخانیات، کاهش مصرف ادویهجات و کنترل استرس و اضطراب میتواند در پیشگیری از بروز میگرن مؤثر باشد.
در برخی جوامع، از هر چهار زن یک نفر به میگرن مبتلاست، درحالیکه در برخی جوامع این آمار در مردان یک نفر از هر 10 نفر است.
مصرف داروهای ضد میگرن حتما باید تحتنظر پزشک انجام شود و از درمانهای خودسرانه باید اجتناب کرد. رعایت موارد پیشگیرانه و کنترل عوامل تشدیدکننده میتواند به میزان قابلتوجهی از بروز و شدت میگرن جلوگیری کند.