پرخوری در شب یلدا علاوه بر اختلالات سوءهاضمه به دلیل اضافه دریافت انرژی میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود.
به گزارش شفاپرستاران؛ برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن، چاقی، دیابت، فشارخون، انواع سرطانها و بیماری های قلبی و عروقی لازم است که همیشه در مصرف میزان مواد قندی و شیرین، مواد غذایی پرنمک و شور و چرب بخصوص در شب یلدا احتیاط کنیم.
مواد قندی و شیرین، چرب و پرنمک که سه عامل خطر مهم چاقی، دیابت، چربی خون بالا و فشار خون بالا هستند، همیشه به خصوص در شب یلدا باید کم مصرف شوند، از خرید و مصرف آجیل های شور خودداری و در عوض از آجیل های تفت داده نشده و خام و به مقدار کم استفاده کنید.
البته چربی موجود در آجیل از نوع مضر نیست، اما دارای کالری بالایی است و برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن آن باید اعتدال رعایت شود.
افراد دیابتی در شب یلدا به جای مصرف توت و کشمش و انجیر آجیل از مغز دانه هایی همچون گردو، فندق، پسته و بادام زمینی استفاده کنند. بیماران مبتلا به فشار خون هم از مصرف آجیل های نمکی پرهیز کنند.
مبتلایان به فشار خون از مصرف میوه های شب یلدا همچون هندوانه، خرمالو و انار غافل نشوند چرا که این میوه ها سرشار از پتاسیم است که به کنترل و کاهش فشار خون کمک می کنند.
یکی از تنقلات شب یلدا میوه های خشک هستند. این میوها سرشار از ویتامین هایی همچون ویتامین های گروه B و A و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز است و از بروز اضافه وزن، چاقی، دیابت و چربی خون بالا پیشگیری می کند.
لبو سرشار از آنتی اکسیدان است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و فیبر بالای موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته در بیماران قلبی است.
از مصرف شیرینی های بزرگ به خصوص شیرینی های خامه ای خودداری کنید و در صورت مصرف، شیرینی های خشک با اندازه کوچک را انتخاب کنید و البته در مصرف آن زیاده روی نکنید.