کدو تنبل یکی از هدایای فصل پاییز است که فواید آن شامل قابلیت حمایت از سلامت پوست و چشم، حفظ سطح فشار خون در حالت سالم و حتی مبارزه با برخی انواع سرطان است.
گزارش شفاپرستاران؛ با توجه به اینکه کدو تنبل یکی از بزرگترین منابع ویتامین A است و همچنین غنی از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی دیگر مانند فیبر میباشد، مزایای کدو تنبل شامل قابلیت حمایت از سلامت پوست و چشم، حفظ سطح فشار خون در حالت سالم و حتی مبارزه با برخی انواع سرطان است.
کدو حلوایی حاوی ترکیبات گیاهی متعددی است که به دستههای آلکالوئیدها، فلاونوئیدها و اسیدهای پالمیتیک، اولئیک و لینولئیک تعلق دارند. خواص دارویی مهم مختلفی از جمله ضد دیابت، آنتی اکسیدان، ضد سرطان، ضد التهاب و غیره به خوبی ثبت شده است.
بتاکاروتن یکی از انواع آنتی اکسیدانهای کاروتنوئیدی است که مسئول رنگ نارنجی مشخص کدو تنبل است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجات ضد سرطان یافت می شود و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات کمک کند.
ویتامین C موجود در کدو تنبل می تواند به محافظت از سلول ها و بافت ها در برابر آسیب کمک کند – به علاوه از سنتز پروتئین کلاژن که پوست و سایر بافت های همبند را تشکیل می دهد و تقویت میکند، پشتیبانی می کند.
ویتامین C همچنین برای عملکرد سالم سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان و سلامت عصبی مهم است. یکی دیگر از ویتامینهای دارای اثرات آنتیاکسیدانی که در کدو تنبل یافت میشود، ویتامین E است. رژیمهای غذایی غنی از ویتامین E با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، مشکلات هورمونی مانند PMS، بیماری آلزایمر و مشکلات پوستی مانند آکنه و چین و چروک مرتبط هستند.
همچنین به نظر می رسد ویتامین E به جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات را کاهش دهد. تخمه کدو همچنین منبع ترکیبات ضد سرطان است، به همین دلیل است که این دانه ها قرن هاست که در طب عامیانه به عنوان درمان سرطان کلیه، مثانه و پروستات و سایر اختلالات مانند اختلال نعوظ استفاده می شود.
هر وعده یک فنجان کدو تنبل پخته شده حدود 12 درصد یا بیشتر از نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین می کند. پتاسیم یک الکترولیت است که بسیاری از بزرگسالان در رژیم غذایی خود فاقد آن هستند، با توجه به اینکه عمدتاً در سبزیجات و میوه هایی مانند موز، سیب زمینی، کدو حلوایی و آووکادو یافت می شود مصرف مقدار زیادی پتاسیم فوایدی مانند کاهش خطر فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد. این با اثرات سدیم در رژیم غذایی شما مقابله می کند و به جلوگیری از فشار خون بالا کمک می کند. علاوه بر پتاسیم، کدو تنبل و تخمه کدو تنبل مواد مغذی دیگری از جمله فیبر و ویتامین C را برای سلامت قلب و عروق فراهم می کنند.
افزودن کدو تنبل به رژیم غذایی برای سلامت استخوانها مفید است زیرا منگنز به دفاع در برابر کاهش تراکم استخوان و شکستگیها کمک میکند. علاوه بر این، منگنز دارای برخی خواص ضد التهابی است و در سلامت شناختی، متابولیک و مفاصل نقش دارد. مس یکی دیگر از مواد معدنی موجود در کدو تنبل است که نقش های متعددی در کمک به تشکیل هموگلوبین و کلاژن در بدن دارد. مس همچنین به سنتز چندین آنزیم و پروتئین کمک می کند که در متابولیسم انرژی، سنتز DNA و تنفس نقش دارند.
کدو تنبل سرشار از ویتامین A و ویتامین C است که هر دو نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی سالم دارند. ویتامین A به تنظیم پاسخهای ایمنی کمک می کند، در حالی که ویتامین C تولید و عملکرد گلبول های سفید خون را تحریک می کند که برای مبارزه با عفونتها ضروری است.
مصرف کافی ویتامین C میتواند مدت و شدت سرماخوردگیها را کاهش دهد، که این باعث میشود کدو تنبل انتخابی عالی برای فصل سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.
آنتی اکسیدانهای موجود در کدو تنبل، از جمله بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E، به خنثی کردن رادیکال های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو، یک عامل کلیدی در ایجاد سرطان، کمک میکند. برخی تحقیقات مصرف زیاد بتاکاروتن را با خطر کمتر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان ریه و پروستات مرتبط دانستهاند، اگرچه نتایج متفاوت بوده است. بعلاوه، دانه های کدو تنبل حاوی ترکیباتی هستند که ممکن است به مهار رشد سلولهای سرطانی کمک کنند.