ویتامین دی را همراه غذا مصرف کنید

بهترین زمان مصرف ویتامین دی در طول روز و همراه با مواد غذایی است.

 

 

به گزارش شفاپرستاران؛ ویتامین دی  دسته‌ای از ویتامین های محلول در چربی و موثر در جذب عناصر ضروری بدن و از جمله کلسیم  است و  علائم کمبود ویتامین دی در بدن می‌تواند موجب درد و شکستگی های استخوانی، ضعف عضلانی، خستگی و نقص سیستم ایمنی و در مقابل وجود مقدار کافی این ویتامین می تواند تامین کننده سلامت سیستم ایمنی و قلبی عروقی بدن باشد.

کمبود ویتامین دی با اندازه گیری سطح این ویتامین در خون مشخص می شود و سطح نرمال آن در مطالعات مختلف متفاوت گزارش شده اما، اکثر مطالعات سطوح بین ٢۰ تا ۴۰ را طبیعی در نظر می گیرند.

علل مختلفی برای کمبود ویتامین D عنوان شده که از جمله‌ی آن می توان به کمبود مصرف این ویتامین در رژیم غذایی، کمبود جذب این ویتامین در بدن و کاهش در معرض آفتاب قرار گرفتن اشاره کرد.

افراد مستعد کمبود ویتامین دی  شامل افراد مسن و کودکان، افراد دچار سوء تغذیه، زندگی در مناطق با آفتاب کم و پوشش زیاد، افراد چاق، مصرف داروهایی که سبب کاهش جذب این ویتامین می شود و پوست تیره می باشد.

منابع غذایی ویتامین دی می تواند شامل شیر، ماست، ماهی، تخم مرغ و میوه های خشک باشد. همچنین بیشتر افراد با مصرف روزانه ۶۰۰ تا ٨۰۰ واحد ویتامین دی در روز از کمبود این ویتامین مصون خواهند بود.

تامین ویتامین دی با قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب توصیه نمی شود، زیرا این شیوه می تواند سبب عوارض جدی مانند افزایش ریسک ابتلا به سرطان پوست شود. همچنین با توجه به اهمیت این ویتامین در سلامت افراد، سطح این ویتامین در فواصل زمانی مشخص مخصوصا در افراد مستعد کمبود این ویتامین، توسط پزشک اندازه گیری شود.